Botoxbehandlingen ges av läkare

En flaska Azzalure eller Vistabel , 2500 kr Boka Online Botox / Filler – klicka här

Vistabel eller Azzalure – Botoxinjektion av rynkor

Båda preparaten innehåller Botulinum toxin serotyp A som är en metabolisk produkt av Bakterie Clostridium Botulinum. Botulinum toxin finns i 7 olika serotyper, A till G. Dessa skiljer sig beroende på dess effekt och duration av effekt. Typ A har längst effekt och är mest effektiv jämför med andra serotyper. Därför används vanligen serotyp A vid terapeutiska och estetiska behandlingar. Botolinum toxin blockerar tillfälligt nervimpulser som går till musklerna.
Azzalure och Vistabel är båda botox som innehåller Botulinum toxin serotyp A. Läkemedelsföretaget Allergan marknadsför botulinum toxin för rynkor under namnet Vistabel. För medicinska indikationer som t.ex. migrän, överaktiv urinblåsa, överdriven svettning använder de namnet BOTOX. Läkemedelsföretaget Galderma marknadsför Botulinum toxin serotyp A för rynkor under namnet Azzalure.

Botulinum toxin är bäst för behandling av dynamiska rynkor som uppträder vid bruk av musklerna. De något djupare rynkor som finns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas bäst med filler som Juvederm, Restylane, Emervel, m.fl.

Botulinum toxin typ A i små doser sprutas in i utvalda muskler för att reducera och släta ut rynkor. Det blockerar då nervimpulserna och får muskeln att slappna av vilket gör att den överliggande huden blir slätare. Botulinum toxin reducera inte bara rynkor utan förbättrar även hudstrukturen, reducerar talgkörtelproduktionen och förminskar porerna. Det finns många års erfarenhet av Botox inom sjukvård och estetisk behandling. Ämnet är ofarligt i kroppen i de mängder som används vid rynkbehandling. Injektionsbehandlingar med botulinum toxin är nu den vanligaste estetiska injektionsbehandlingen, mycket tack vare hög säkerhet, goda resultat och att det är en förhållandevis snabb och enkel behandling.

De vanligaste behandlingsområdena:

Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
Horisontella rynkorna i pannan
Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)
Rynkor i käk- och halsområdet (strama halsstråk)

BOTOXINJEKTION AV ARMSVETT

Behandling av båda armhålor: en ampull Vistabel eller Azzalure, pris:2500 kr,

BOTOXINJEKTION FÖR TANDGNISSEL

Behandling av käkmuskulatur båda sidor: en ampull Vistabel eller Azzalure, pris:2500 kr

BOTOX FAQ:

Vad används Botox till?

Mer än 80% av all Botulinum toxin A behandlingar utförs p.g.a. medicinska indikationer och bara en bråkdel inom estetik. Botox används i estetiskt syfte för att släta ut rynkor orsakade av ansiktsmuskler, t.ex. “argrynkan” mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen men också för att lyfta ögonbryn eller överläpp.
Några medicinska indikationer:

 • Överaktiv urinblåsa
 • Blefarospasm (ögonlocksryckningar)
 • Cervikal dystoni (nackspasm och smärta)
 • Hyperhidros (överdriven svettning)
 • Svår migrän
 • Skelning

Botox används vid många andra icke godkända indikationer inom sjukvården som t.ex. tandgnissling, analspricka, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge och spänningsvärk från rygg/nacke.

När ser jag effekt av botoxbehandlingen?

 Resultatet kan synas redan efter 3-4 dagar men maxeffekten kan ta upp till 10-14 dagar.

Hur länge varar effekten av botoxbehandlingen?

Effekten på rynkor varar i ca 3-5 månader.

Är Botox verkligen ett nervgift?

Botox är ett beprövat läkemedel som använts inom sjukvården sedan 1982, t.ex. för att behandla muskelkramper och spasticitet. Botox blockerar signalen mellan nerv och muskel eller svettkörtel. Efter några månader avklingar effekten och tillståndet återgår till ursprungsläget.

Vilka biverkningar finns det med Botox?

Biverkningar efter botoxbehandling är ovanliga. Vanligast är blåmärken och svullnad vid injektionsstället. En mild huvudvärk kan i sällsynta fall komma efter behandlingen men går oftast över av sig själv. I väldigt ovanliga fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra muskler än de som avsågs med behandlingen. Detta kan leda till slokande ögonlock eller asymmetri i ansiktet. Allergiska reaktioner är mycket ovanliga och medicinsk hjälp och beredskap finns på kliniken.

Hur går en botoxbehandling till?

En botoxbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Behandlingen tar inte mer än 10-20 minuter. Med hjälp av en micro-nål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. Bedövning är inte (om inte kunden önskar det) nödvändigt och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter behandling.

Vad skall man tänka på innan en botoxbehandling?

 • Undvik blodförtunnande medel som acetylsalicylsyra t.ex. Aspirin, Albyl, Magnecyl. Om du äter Waran så kontakta AK-mottagningen. Inflammationsdämpande mediciner som Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen m.fl. Ett högt intag av Vitamin E, Vitamin C, Ginkgo, ginseng, naturmediciner och omega-3 helst 2 veckor innan planerad behandling.
 • Tvätta ansiktet, ingen make-up innan behandling
 • Ej vara gravid eller amma
 • Ingen infektion i injektionsområdet

Vad skall man tänka på efter behandlingen?

 • Massera inte det behandlade området på 24 timmar
 • Lägg dig inte på minst 4 timmar efter behandligen
 • Undvik aktivitet som orsakar ansiktsflush inom 24 timmar såsom fysisk träning, bastu, bad, m.m.
 • Sminka dig inte över de behandlade områdena de närmaste 4 timmarna efter behandlingen
 • Använd paracetamol (panodil/alvedon) vid behov

Vad är bäst, fillers såsom Juvéderm/Restylane eller Botox?

Vad som passar just dig bestämmer vi när du kommer till kliniken. Ibland kan en kombination ge det bästa resultatet och en mer hållbar effekt.


Tags: botoxbehandling i göteborg, botox i göteborg, Laserbehandling, Botox & Hårborttagning i Göteborg