Hårborttagning ljus hud

Många besväras av generande hårväxt. Detta gäller båda män och kvinnor. I dag kan man effektivt och skonsamt åtgärda detta med laser. Vi använder oss av Nd: YAG laser (1064 nm våglängd), som levererar pulser i millisekund området, är nu en av främst och högst effektiv för behandling av hårborttagning för alla hudtyper. Den lång pulsade Nd: YAG laser med luftkylning gör en potentiellt säker och effektiv laserbehandling för alla hudtyper.

Hur avlägsnar lasrarna hår? 

Laserljuset absorberas i hårsäckarna. Vi får värmeutveckling som förstör hårsäckarnas celler. Detta orsakar en permanent hårborttagning.

 

Vilka hårfärger behandlas?

Bäst resultat av hårborttagning med laser har man på mörkt hår och vit hud. Blont och rött hår har också pigment i sig. Man kan behandla men man får inte lika mycket resultat. Det behövs flera behandlingar än när man har mörka hårstrån. Hårlaser hjälper inte på vitt eller grått hår.

Det går inte att färga håret för att öka effekten av laserbehandlingen. Det ger inte tillräcklig med färg i själva hårsäckarna.

 

Att tänka på innan hårlaserbehandlingen

Man ska inte sola 4 veckor innan behandlingen och 2 vecka efter behandlingen.
Det är också viktigt att du inte vaxar eller använder pincett 4-6 veckor innan hårlaser behandlingen. Rakning går bra under hela behandlingen.

 

Hårlaserbehandling och graviditet

Vi rekommenderar att man inte utför permanent hårborttagning med laser när man är gravid. Det går bra att utföra hårborttagning med laser när man ammar.

 

Läkemedel användning och hårlaser

Vi rekommenderar att man inte står på Roaccutan(medicin mot akne). Man bör vänta 6-12 månader innan man behandlar sig efter behandling med Roaccutan.

 

Brun utan sol eller solarium

Man ska inte använda brun utan sol eller sola 4 veckor innan behandlingen då det kan orsaka brännskador av huden. Man bör inte sola 2 veckor efter behandlingen.

 

Ögonbrynen med hårlaser

Nej, vi rekommenderar inte att forma ögonbrynen med laser då skulle kunna skada ögonen. Däremot går det att behandla området mellan ögonbrynen.

 

 PCO (Polycystisk Ovarial Syndrome) och hårborttagning med laser

Ja, absolut! För många med PCO är generande hårväxt ett stort problem. Medicinsk behandling (behandling med tabletter) brukar inte reducera hårväxten. Däremot kan medicinsk behandling hjälpa till att reducera återväxt av nya hår. Prata därför gärna med din gynekolog så du får hjälp med mediciner för din PCO innan du börjar laserbehandlingen.

 

Efter hårborttagningen

Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efteråt men man kan vara lite röd i huden i början. Håren i hårsäckarna försvinner normalt efter 3-4 veckor.

 

Smärta

Vi behandlar dig med ljus hud med Nd: YAG laser. Den använder kylning som smärtlindring.

 

Antal behandlingar

Normalt behöver man behandla sig 4-6 gånger när man har ljus hud. Effekten beror på hårtjocklek, hud- och hårfärg. Vill man ha optimalt resultat över tid kan man till exempel ta en underhållsbehandling om året.

 

Bieffekter

Områden med ljusare eller mörkare hud kan förekomma efter behandlingen. Detta försvinner normalt av sig själv utan någon behandling men det kan ta flera månader.

 

Kan jag behandla mig om jag har Herpes?

Man ska vänta med att behandla sig på områden där man har aktivt Herpes utbrott.
Om man har vilande Herpes kan det vara bra att behandla sig med Valtrex tabletter. Börja en dag innan laser behandlingen. Detta då lasern kan aktivera en latent Herpes.
Om du behöver hjälp kan vår läkare hjälpa dig med recept på Valtrex tabletter.

 

Prislista

Klicka här för att se laserbehandlingar prislista

Före                                 Efter